top of page

Por o Ansietat Infantil?

Actualizado: 13 feb 2018

Dins la nostra societat l’eficàcia i el rendiment s’han convertit en valors prioritaris al marge de les seves conseqüències estressants. L’ansietat és doncs connatural a l'estil de vida actual i malauradament afecta a un elevat nombre d'infants.

L’ansietat és un fet no necessàriament patològic que pot aparèixer davant de qualsevol eventualitat, que assetgi el jo personal, bé per raons de tipus físic o psíquic. No sempre és fàcil establir diferències entre l’ansietat normal i la patològica, ara bé, aquesta es caracteritza per ser excessivament desproporcionada i persistent davant de l’estímul, condicionant un estat de hiperactivació moderat que afecta el rendiment i la conducta adaptativa.


L’ansietat pot ser una experiència humana normal, pot formar part de la clínica de malalties pediàtriques i d’altres trastorns psiquiàtrics i pot constituir un autèntic trastorn quan l’angoixa és el símptoma predominant i té clares repercussions en el benestar psicosocial.

¿Quines són les pors evolutives normals de la infància?


- 0-6 mesos: Pèrdua súbdita del suport (base de sustentació). Sorolls forts.

- 7-12 mesos: Por a les persones desconegudes. Por als objectes que sorgeixen de forma inesperada.

- 1 any: Separació dels pares. Inodors. Ferides . Persones desconegudes.

- 2 anys: Sorolls molt forts (aspiradores, sirenes, alarmes, tempestes, etc). Animals grans. Habitacions a fosques. Separació dels pares. Objectes o màquines molt grans.

- 3 anys. Caretes. Foscor. Animals. Separació dels pares.

- 4 anys: Foscor. Animals. Separació dels pares. Sorolls nocturns.

- 5 anys: Foscor. Animals. Separació dels pares. Ferides.

- 6 anys: Sers sobrenaturals (fantasmes, bruixes, etc). Foscor. Ferides. Rajos i trons. Dormir o trobar-se sol.

- 7-8 anys: Sers sobrenaturals, pors basades en les notícies dels mitjans de comunicació. Foscor. Ferides. Rajos i trons. Trobar-se sols.

- 9-12 anys: Controls i resultats escolars. Aspecte físic. Ferides. Rajos i trons. Mort.


Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page